7. IZVORI FINANSIRANJA IZGRADNJE

Pojektom je predviđeno da svi utemeljivači sami finansiraju svoje objekte, a troškove kupovine zemljišta, izgradnje infrastrukture i uređenja zajedničkog prostora podele na ravnopravne delove.

Iako je cena realizacije ovog projekta za mnoge potencijalne utemeljivače naizgled nedostižna, ona može biti i znatno niža, jer je realno očekivati, da se uz odgovarajući marketing projektu kao donatori priključe:

   -   Vlasnik zemljišta (država ili privatni vlasnik), koji bi poklonio potrebno zemljište,
   -   Fondacije,
   -   Projektantske firme,
   -   Građevinske firme,
   -   Proizvođači građevinskog materijala i opreme,
   -   Hotelijeri,
   -   Kompanije, kao i
   -   Hrišćani pojedinci,...

..... koji bi za doprinos realizaciji projekta bili trajno ubeleženi u istorijat ovog sakralnog kompleksa.

Stoga je predviđeno da se za realizaciju projekta oformi "FONDACIJA HRAM SVEHRIŠĆANSKOG SUSRETANJA I POMIRENJA SVETI JOVAN KRSTITELJ".

I na kraju treba naglasiti: Ma koliko da je velika vrednost investicije, ona ipak čini znatno manje od 1 promila od iznosa koji se godišnje u svetu izdvaja za naoružanje i ratove!

Napomena:
Potomci jedne stare novosadske veleposedničke porodice, spremni su da pod određenim uslovima, deo zemlje nedaleko od Novog Sada (1.200 potrebnih hektara) koju Zakonom o restituciji treba da im vrati država, poklone za realizaciju ovog projekta.
Takođe treba naglasiti da postoji i zainteresovanost srpske dijaspore da pod određenim uslovima finansijski pomogne realizaciju projekta kupovinom potrebnog zemljišta, finansiranjem kompletne planske i projektantske dokumentacije i realizacije kompletne infrastrukture i pratećih zajedničkih objekata.
gore
dole